adres zulzekevakantiewoning
fietsvriendelijk

"gastenboek 't Nophof"

facebook

Zulzeke, een stille parel in de Vlaamse Ardennen, vlakbij heuvelreuzen als Hotond, Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Knokteberg en Kluisberg.
Besneeuwd is het net een Alpendorpje op een prentkaart. In de lente en zomer zonovergoten en in de herfst kleuren de omringende bossen en heuvelruggen enig mooi!
Omer Wattez, Vlaamse schrijver en bedenker van de naam 'Vlaamse Ardennen', raakte er niet op uitgekeken en eerde het dorp met meerdere dichterlijke teksten.

Een ideaal plekje voor een rustgevend weekend of een actieve wandel- of fietsvakantie, een bedrijfsseminarie of een strategische brainstorm.

’'t Nophof' ligt zuidwaarts van de dorpskom op een heuvelkam aan de rand van Zulzeke, ongeveer aan de grens met Kwaremont, een prachtig en rustgevend kunstenaarsdorp.

Het wordt hier authentiek en oergezellig toeven in de tijd van toen met alle comfort van nu en de stilte van een rustig boerendorpje in een hoevetje waar ooit een paar koeien woonden naast een kuddetje varkens, een toom kippen met een fiere ochtendkraaier, één enkel paard en een trekos.

Op en top agrarisch erfgoed dat charmeert met een U-vormig gebouwencomplex uit 1881 en een zeldzaam half verdiep boven de woonruimte. Daar zijn nu de opkamers in het open en bloot dakgebinte van wat ooit de graanzolder was.

Alles enig mooi heringericht.
Zo werd het varkenshok inkomhal, de koeienstal salon. De benedenslaapkamer en de woonkamer bleven authentiek. De hedendaagse keuken is compleet nieuw. Het oud toilet uit Christus' tijd zie je nog, maar de moderne tijden stelden het gelukkig op rust en verschaffen nu maximale privacy.
De ruime voorraadschuur bleef zoals vroeger met een hooi- en strozolder, nog met houten 'persen' als zoldering.

Een veilig ijzeren traliewerk aan de straatzijde omheint de zonnige binnenkoer en voortuin.

Meer dan ruimte biedt de afgesloten parkeergelegenheid.
zulzekezulzekezulzeke